London

Een weekendje weg; even uit de dagelijkse sleur, nieuwe plekken ontdekken, en leuke activiteiten ondernemen. Heerlijk vind ik dat, en toch doe ik het niet vaak genoeg. Toen ik een tijdje geleden bij een vriendinnetje logeerde vatten wij het plan op om met z’n drieen weer naar London te gaan. Waar we elkaar hebben leren kennen. Het plan was snel gemaakt, datum geprikt, treinkaartjes geboekt en een airbnb geregeld. Top, hoe zo’n spontaan idee, werkelijkheid wordt.

En toen was het zover, met z’n drieen stapten we zaterdagochtend vroeg in de Eurostar richting London. En zo stonden we een paar uur later al op Picadilly Circus, opzoek naar een pyama voor mij! (Ja, die was ik vergeten…)

Het heerlijke was, dat we allemaal al in London waren geweest, we hebben elkaar er tenslotte ontmoet, dus we hoefden niet alle toeristische activiteiten in een paar dagen tijd afstrepen, maar hadden tijd voor de dingen die er echt toe doen. Shoppen, haha!

Voor de zaterdagavond hadden we kaartjes voor een silent disco op de Shard, heerlijk dansen met uitzicht over heel London. Het was een top avond, drie verschillende DJ’s, rood, blauw en groen. Zo kon je switchen van DJ naar DJ, wat ook een heel grappig gezicht gaf, had jij een langzaam nummer, was iemand naast je helemaal uit zijn plaat aan het gaan op een nummer van Grease.

Na de Silent Disco begonnen we de zondag rustig. Om 16.00 hadden we een reservering in het nieuwe restaurant van Jamie Olivier, Barbecoa voor een Afternoon Tea. Wat was die lekker!!! Echt van elk hapje heb ik genoten. Thee en lekkers, voor mij een perfecte tijdsbesteding en ideale combinatie. Daarna was het tijd voor de Comedy Store, het was een avond met improvisatie, aangedragen door het publiek. Super leuke ervaring om daar eens bij te zijn, en zeker een aanrader.

Shoppen kon natuurlijk niet ontbreken dus dat was het plan voor maandag, nadat ik al een aantal pyama’s had ingeslagen bij Primark, ging ik nu helemaal los, haha. Alvast voor het nieuwe huisje, wat ik nog niet heb maar dat terzijde, vond ik vier super schattige kommetjes!!!! En in een trip naar London, kan natuurlijk niet een bezoek aan een van de vele boekenwinkels ontbreken. Waar ik natuurlijk ook zeker moet bijdragen aan het behoud van het boek. Dus twee nieuwe boeken zaten in de koffer mee terug. Deze shoppingdag werd afgesloten met een hapje eten in China Town.

Dinsdag was helaas al weer de laaste dag. En tripje naar Harrods, en lunch bij Jamie’s Italian, waren de laatste activiteiten voordat we helaas alweer de trein terug moesten nemen.

Maar wat was het een leuk weekend, en wat heb ik gelachen met Evelyn en Rosa. Even weg uit Leiden, weg van mijn huisje en bed. Altijd wel spannend, en ik wil niet zeggen dat ik geen moeilijke momenten heb gehad, maar ik merk dat met wie ik ben invloed heeft hoe ik mij voel. Bij Rosa en Evelyn voel ik mij erg op mijn gemak, en kan ik ook makkelijk laten weten als iets niet gaat. Gelukkig weet ik hoe inmiddels hoe ik met een angstaanval om moet gaan, het belet me niet meer om leuke dingen te doen. Ik hoop dat dat voor jullie ook zo is? Wel moet ik na zo’n uitstap even een paar dagen bijkomen. Bijkomen van alle prikkels, indrukken en de nieuwe ervaringen. Maar dat heb ik er graag voor over. Dit tripje had ik niet willen missen. Meiden, wanneer is de volgende?

 

Hoe gaan jullie om met uitjes en tripjes? Of ga je door je depressie of angststoornis helemaal de deur niet meer uit?

XXX Eckie

1 COMMENT

  1. rosa | 21st Mar 17

    Ik heb het zo leuk gehad met jullie en eigenlijk vond ik de momenten ‘s avonds in ons appartementje misschien nog wel het leukst! Hopelijk snel nog een keer.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *